Военният министър Драгомир Заков и секретарят по отбраната на САЩ Лойд

...
Военният министър Драгомир Заков и секретарят по отбраната на САЩ Лойд
Коментари Харесай

Заков и Остин са обсъдили модернизацията на българските въоръжени сили |

Военният министър Драгомир Заков и секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин са разискали придобиването на нови качества и рационализация на българските Въоръжени сили, както и вероятностите за съдействие в региона на киберсигурността.

Това оповестиха от Министерството на защитата след срещата на Заков и Остин. 

Очертани са последващите стъпки за развиването на стратегическото партньорство сред двете страни.

" Посещението на секретаря по защитата Лойд Остин е знаково за двустранните връзки в региона на защитата сред България и Съединени американски щати ", означи Заков.

За последните 25 години това е първа аудиенция в нашата страна на равнище секретар по защитата, допълват от МО. 

Двамата министри са разискали обстановката в Украйна. Те подчертали единството на страните членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг.

Акцент в диалозите е подложен и върху образуваната от България непрекъсната многонационална бойна група, под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района.

На срещата са участвали и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и посланикът на Съединени американски щати у нас Н. Пр. Херо Мустафа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР